Bestemmingen van Frankfurt Airport

Vanaf Frankfurt Airport vertrekken jaarlijks bijna 65 miljoen passagiers, dat is bijna net zoveel als va af Schiphol. Er zijn dus wel honderden bestemmingen. Frankfurt is namelijk een van de grote mainports van Europa, veel reizigers stappen hier ook over. Meer dan 100 airlines vliegen naar ruim 300 bestemmingen wereldwijd. Dat zegt natuurlijk genoeg. De bestemmingen zijn ook vooral buiten Europa.

Het zou gekkenwerk zijn om het complete overzicht hieronder te zetten en vervolgens bij te houden, ook omdat dit natuurlijk continu verandert. Daarom staat hieronder een klein overzicht voor de Nederlander. Overigens zijn Lufthansa en Condor de grootste gebruikers van Frankfurt airport.

De bestemmingen, overzicht voor de Nederlander

KLM Cityhopper vliegt naar Schiphol. Lufthansa en Lufthansa Cityline (low cost dochter) vliegen ook naar Schiphol. Jaarlijks maken bijna 300.000 mensen gebruik van deze drie lijnen.

Dit is zo weinig omdat veel meer verkeer via de regionale luchthavens zoals Eindhoven, Eelde, Rotterdam, Weeze gaat. En dan gaat het niet eens naar Frankfurt Am Main Airport, maar vaak naar luchthaven Frank-Hahn, de regionale luchthaven van Frankfurt. Deze ligt wel, anders dan de naam zou vermoeden, circa 125 kilometer verder. Hier vliegen de low-cost maatschappijen zoals Ryanair op. Alsnog is het mogelijk om daarvoor tickets te boeken.