Dagelijks een Emirates A380 van Dubai naar Frankfurt

24 juni 2014 – Vanaf 1 september 2014 is het een feit. Een dagelijkse A380 van Dubai naar Frankfurt, een Emirates. Een baas van Emirates vertelde dat het financiële middelpunt van Europa en Dubai steeds meer met elkaar verbonden raken, als ook de economieën van Azië en Europa. Om aan die groeiende vraag te voldoen, zetten wij hierbij een A380 in. De route Dubai – Frankfurt bestaat al in het Emirates netwerk, maar het is nu nog een Boeing 777.

Dit wordt dus een A380. Wel leuk voor de inwoners van Frankfurt om meer A380’s te zien starten en landen. Lufthansa heeft het grootste passagierstoestel ter wereld natuurlijk ook wel al, maar meer grote vliegtuigen is natuurlijk altijd leuker en beter 🙂 De burgermeester van Frankfurt vond het mooi. Hij verwelkomde de A380 en zei dat de beslissing van luchtvaartmaatschappij Emirates, de positie van Frankfurt in de wereldwijde markt versterkt.

Overigens, de heerschappij van Emirates over de A380’s (ze hebben er al meer dan 40, en orders uitstaan voor nog 90) geeft naar schatting ongeveer 12.000 Duitsers werk. Duitse bedrijven maken voor Airbus (delen van) de motoren, de vleugels, het entertainment systeem, de verlichting en de douche. Ja, want de Emirates A380 heeft een douche. Plaatje hieronder.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.