Winter tijdschema 14/15 van start vanaf Frankfurt Airport

Op de luchthaven van Frankfurt is vandaag het winterschema van start gegaan. Tegelijk met de overgang van zomer naar wintertijd (ook in Duitsland) gaat dus ook het winterschema in. Wij geven een overzicht van de belangrijkste veranderingen in het nieuwe winterseizoen van 2014/2015!

Frankfurt Airport winterseizoen 2014 2015

De cijfers in het kort. 98 vliegtuigmaatschappijen die direct naar 250 bestemmingen gaan in 105 landen ter wereld. Meer dan de helft van deze vluchten vanaf Frankfurt Airport gaat naar landen buiten Europa. Dit onderstreept het internationale belang van Frankfurt in de wereldwijde luchtvaart. Het aantal stoelen dat op Frankfurt Airport binnenkomt, en vanaf de luchthaven vertrekt stijgt naar 680.000 per week.

Aangezien ook Frankfurt Airport te maken heeft met beperkingen, worden de vliegtuigen die Frankfurt Airport aandoen steeds groter. Het gemiddelde aantal stoelen per vliegtuig dat Frankfurt Airport aandoet stijgt dan ook met 7% tot 177 stoelen ten opzichte van de winterperiode 2013. Dat is een mooie prestatie, zeker gezien het feit dat het aantal vliegtuigen dat Frankfurt Airport zal aandoen met 1,8% zal dalen.

Bestemmingen en maatschappijen in de winter

Nieuwe bestemmingen: Marrakesh (grootste stad van Marokko). Marrakesh zal direct vanaf Frankfurt worden aangevlogen. Allemaal vanaf dus het nieuwe winterseizoen (winter van 2014/2015). De maatschappij die de vluchten gaat verzorgen is Lufthansa. Enkele bestemmingen die voor het eerst dit zomerseizoen werden aangedaan en nu weer worden gevlogen zijn Changsha en Guangzhou in China (mogelijk gemaakt en 3x per week door China Southern), Jakarta in Indonesië (5x per week door Lufthansa), Fortaleza in Brazilië (1x per week met Condor. Fortaleza is overigens de plek waar tijdens het WK 2014 de achtste finale met Mexico werd gewonnen door het Nederlands elftal). Verder wordt ook Lublin weer twee keer per week door Lufthansa aangedaan, Valencia (dagelijks, Lufthansa), Tirana in Albanië (Adria Airways) en Karlstadt in Zweden. Deze laatste door BMI, en wel 11x per week.

Ook Windhoek in Namibië is nieuw met twee vluchten per week door Condor. Verder zal condor de vluchten naar Kaapstad in Zuid Afrika uitbreiden van 2x naar 3x per week. Onur Air zal ook dagelijks vliegen naar Istanbul Ataturk in Turkije. Ook zal Lufthansa een aantal bestemmingen uitbreiden, zoals Luanda (Angola, 2 –> 3x per week) en Nanjing (China, 3 –> 5x per week). Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Een ander mooi voorbeeld is dat de frequentie tussen Berlijn Tegel Airport en Frankfurt Airport omhoog gaat. Air Berlin zal deze route vanaf de winter niet 35x maar 45x per week aanvliegen.

Er zijn niet alleen bestemmingen die blijven, ook maatschappijen blijven. De twee gevallen hiervan zijn Air Europa en Pegasus Airlines. Ze vliegen ook in de winter naar Madrid (Air Europa, tweemaal dagelijks) en Istanbul Sabiha Gokcen in Turkije (Pegasus Airlines, dagelijks).

Ander nieuws

Qatar Airways is de launch customer van de Airbus A350. Vanaf januari 2015 zal het eerste vliegtuig dat Qatar Airways zal ontvangen dan ook op de route Doha – Frankfurt ingezet worden.  En er is nog meer vliegtuigtoestel nieuws, Air China ontvangt de eerste Boeing 747-8 Intercontinental, deze zal op de Bejing naar Frankfurt Airport route ingezet worden. Verder zal vanaf december 2014 de eerste dreamliner van Japan Airlines ingezet worden op Tokyo – Frankfurt. Ten slotte zal de Airbus A380 (het grootste passagiersvliegtuig ter wereld) van Lufthansa worden ingezet op de route Delhi – Frankfurt. Het management van Frankfurt Airport verwelkomt deze nieuwe generatie vliegtuigen, vooral omdat ze significant stiller zijn dan de vliegtuigen die ze vervangen. Op de afbeelding hiernaast en hieronder is de Airbus A380 van Emirates te zien, op Schiphol Airport. Het is niet voor niets het grootste passagierstoestel ter wereld!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.